Uutiset

Iron Maiden julkaisee uuden albumin

25.8.2015

Brittiläinen heavy metal –yhtye Iron Maiden julkaisee uuden albumin 4. syyskuuta. The Book Of Souls –nimisen albumin on tuottanut bändin pitkäaikainen tuottaja Kevin ”Caveman” Shirley. Albumi on äänitetty Pariisissa loppuvuodesta 2014 ja viimeistelty alkuvuodesta 2015. Yhtye kuitenkin päätti siirtää The Book Of Souls –albumin julkaisua loppuvuodelle 2015, jotta bändin vokalisti Bruce Dickinson saisi rauhassa toipua albumin julkaisun vaatimaan työkuntoon. Dickinsonilla todettiin syöpä vuonna 2014, mutta nyt hoitojen jälkeen hänet on todettu täysin terveeksi.

Upean kansitaiteen The Book Of Souls- albumiin on suunnitellut jo aiemmin Iron Maidenin kanssa yhteistyötä tehnyt Mark Wilkinson. Albumi on yhtyeen 16. studioalbumi ja samalla ensimmäinen tupla-studioalbumi: levykokonaisuus on 92 minuuttia pitkä. Uudella albumilla biisinkirjoitusjaot ovat aiempia albumeja monipuolisemmat, kun basisti ja perustajajäsen Steve Harris on ollut kirjoittamassa seitsemää albumin kappaletta, kuutta niistä yhtyeen kitaristien kanssa ja yhden kokonaan itse. Albumilla on myös kaksi Bruce Dickinsonin kirjoittamaa kappaletta, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1984 Powerslave –albumin.

Iron Maiden on myynyt uransa aikana yli 90 miljoonaa levyä. Edellinen albumi The Final Frontier on ollut listasijoituksina mitaten yhtyeen menestynein nousten albumilistojen ykköseksi 28 maassa. Iron Maiden on luvannut palata keikoille alkuvuodesta 2016, kunhan vokalisti Bruce Dickinson on saanut sopivasti aikaa levätä ja kerätä voimia Iron Maidenille tyypillistä huikean fyysistä show’ta varten.

Iron-Maiden

Ylös