Uutiset

KARI TAPION JUHLALEVY JULKAISTAAN PERJANTAINA

14.9.2015

Suomalaisen musiikin legendan Kari Tapion syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 70 vuotta. Sen kunniaksi häneltä ilmestyy perjantaina 18. syyskuuta albumillinen aiemmin julkaisemattomia kappaleita.

Valtaosa Sydämeni lyö -juhlalevyn lauluista on nauhoitettu marras-joulukuussa 2010 – juuri ennen Kari Tapion traagista kuolemaa, kun hänen viimeiseksi jäänyttä kiertuettaan olisi ollut jäljellä enää kahdeksan konserttia. Yksi lauluista on Sateenkaaren tuolla puolen, joka jäi myös laulajalegendan viimeiseksi julkisesti esittämäksi lauluksi.
Kari Tapion suuri unelma oli päästä nauhoittamaan lauluja Memphisissä sijaitsevaan Sun-studioon. Sydämeni lyö -albumilla julkaistaankin ensimmäistä kertaa Kari Tapion englanninkielisiä kappaleita, joista I Love You Because on taltioitu Kari Tapion viimeiseksi jääneellä Yhdysvaltain-matkalla juuri Memphisissä legendaarisen James E. Lottin äänittämänä.
– Isäni oli suomalainen isolla s-kirjaimella, mutta hän ihaili suuresti vanhoja amerikkalaisia legendoja ja heidän upeita laulujaan, Kari Tapion poika ja pitkäaikainen manageri Joona Jalkanen muistelee.

Albumin ensimmäisestä singlestä, Sydämeni lyö -kappaleesta on tehty musiikkivideo, jossa on aiemmin julkaisematonta kuvamateriaalia Memphisin nauhoituksista ja Kari Tapion viimeisestä Yhdysvaltain-matkasta. Katso video täältä!

Juhlavuotta kunnioittaa albumin lisäksi lokakuussa alkava, lähes 30 paikkakuntaa käsittävä konserttikiertue. Katso lisätiedot osoitteesta www.jalkanen.fi.
Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi Kari Tapio valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miesartistiksi vuosina 1999 ja 2005.

Ylös