Uutiset

VESALA JULKAISEE TOISEN SINGLEN TULEVALTA DEBYYTTIALBUMILTAAN

3.3.2016

”Tytöt ei soita kitaraa” kertoo kaipuusta Suomeen

Vesala raottaa kesällä julkaistavaa debyyttialbumiaan taas yhden kappaleen verran. ”Tytöt ei soita kitaraa” on odotettu julkaisu platinaa myyneen ”Tequila”-singlen jälkeen. Siinä missä ”Tequila” loi kuulijalle amerikkalaista tunnelmaa, maalailee ”Tytöt ei soita kitaraa” selkeästi suomalaisempaa maisemaa. Kappaleen taustalla onkin koti-ikävä Suomeen.

”Sulkeuduin viime keväänä yhdeksi kokonaiseksi päiväksi kylmään vuokratreenikämppään Venicessä läppärin ja kitaran kanssa. Viereisissä kämpissä jätkät jyysti heviä, ja minä horkassa yksin räpelöin uutta keppiäni. Lopputuloksena syntyi tämä biisi. Jotenkin siinä kuuluu ristiriitainen koti-ikävä ja paluu omaan lapsuudenmaisemaan, mutta mikä se rehellisyyden nimissä edes on? Mitä kuvia ja oloja sieltä kantaa mukanaan? Tuotantovaiheessa leikin paljon uusilla leluilla, ja pyysin Veikalta ettei se silottele mun omia ohjelmointeja miksausvaiheessa. Tulevaisuuden tytöt todellakin soittaa kitaraa ja käyttää musasoftia.” -Vesala

Kappaletta on työstetty sekä Los Angelesissa että Suomessa – Vesalan säveltämä ja sanoittama kappale on tuotettu yhdessä Veikka Erkolan kanssa.

”Ihan kuin Tequilaankin jätin syntyhetken äänityksiä, tässä biisissä on vielä jäljellä niitä mun omia kitaroita mitä silloin soitin siellä kylmässä treeniksessä. Suomessa äänitin vielä Mikko Virran maagista kitarointia mukaan soppaan. Erkolan Veikan kanssa on helppoa tehdä yhteistyötä tuotannollisesti, me ollaan tuttuja jo Uusi Fantasia -kuvioista ja Veikka tykkäsi biisistä jo treenisdemosta lähtien.”

Kuuntele Tytöt ei soita kitaraa täältä!

Kesän keikat julkistettu!

Los Angelesissa asuva Vesala valmistautuu parhaillaan kesän keikkakiertueelle. Kahden maan välillä aikansa jakava artisti on siis nähtävissä vain nyt julkaistavilla keikoilla. Allaolevan listauksen keikkapaikoissa on siis ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Vesala livenä vuonna 2016:

24.6 Tampere, Valtteri Festivaali
25.6 Jämsä, Himos Juhannus
1.7 Jämsä, Iskelmä Himos
2.7 Seinäjoki, Provinssi
7.7 Kuopio, Wine Festival
8.7 Lohja, Rantajamit
9.7 Turku, Ruisrock
14.7 Jyväskylä, SuomiPOP Festivaali
15.7 Oulu, Rotuaari Piknik
16.7 Joensuu, Ilosaarirock
22.7 Imatra, Imatran Yöt
23.7 Tampere, Tammerfest
28.7 Valkeakoski, Työväen musiikkitapahtuma
29.7 Oulu, Qstock
30.7 Kuopio, Kuopiorock
5.8 Mikkeli, Jurassic Rock
6.8 Porvoo, Popfest
12.8 Varkaus, Sampea ja Samppanjaa
19.8 Naantali, Kaivohuone
20.8 Eura, Sieravuoren Lomakeskus
2.9 Helsinki, Tavastia
9.9 Kotka, Amarillo
10.9 Turku, Gong
16.9 Lahti, Finlandia Klubi
17.9 Laukaa, Peurunka Areena
23.9 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
24.9 Tampere, Pakkahuone

Ylös