Uutiset

Kauniit & Uhkarohkeat myi kultaa debyyttisinglellään

20.4.2016

Itsensähyväksymislaulu-single julkaistiin tänään

Viisijäseninen Kauniit & Uhkarohkeat on helsinkiläis-jyväskyläläinen bändi, joka esittää suomenkielistä kansainvälisen tason laulumelodiavetoista poprockia. Kappaleiden tuoreet sovitukset ja positiivinen vire erottuvat edukseen. Yhtye julkaisi helmikuussa Kuningatar-singlen, joka ylitti viime viikonloppuna kultarajan. Tänään keskiviikkona julkaistiin uusi single Itsensähyväksymislaulu.

”Yleensä syy siihen, et me ihmiset ei tykätä toisistamme on se, et me ei tykätä itsestämme. Kaikilla on omia kipeitä juttuja, piirteitä ja tapoja, joista ei tykkää itsessään. Ne painaa ja turhauttaa, ärsyttää ja ahdistaa, eikä ne lopeta kiusaamista ennen ku niille antaa ison halauksen, katsoo niitä silmiin ja sanoo ”te ootte osa mua, me ollaan mä”. Hyväksykää itsenne, mitään muuta ette tarvitse”, kertoo yhtye.

Kuuntele Itsensähyväksymislaulu!

Kauniit & Uhkarohkeat yhdistelee taitavasti perinteisiä bändi-instrumentteja sekä raikkaita elektronisia elementtejä. Solisti Eetu Kalavaisen koukuttavista laulusuorituksista löytyy syvyyttä ja tunteita herättävää tulkintaa. Bändin tuotanto pitää sisällään niin festivaaleille sopivia anthemeita, herkkiä rakkauslauluja kuin rankempiakin aiheita käsitteleviä biisejä. Yhtyeen yhdessä kirjoittamat biisit sovitetaan bändin maailmaan istuvaan muotoon Hank Solon ja Jonas W. Karlssonin kanssa.

Kauniit & Uhkarohkeat sai alkunsa syksyllä 2014, kun pitkäaikaiset ystävykset päätyivät monen mutkan kautta samalle studiolle. Siellä syntyivät yhden viikonlopun aikana bändin ensimmäiset kappaleet. Jäsenet ovat täyttäneet keikkapaikkoja yhdessä ja erikseen jo toistakymmentä vuotta ja kartuttaneet esiintymiskokemusta muun muassa Home Junior ja Frankie Say Relax -yhtyeissä. Kauniit & Uhkarohkeat solmi levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa loppuvuodesta 2015.

Kauniit & Uhkarohkeat:
Eetu Kalavainen: laulu
Joonas Keronen: melodinen perkussionisti
Joona Koskela : rytminen perkussionisti
Lauri Halavaara: kitara
Roope Palve: basso

Ylös