Uutiset

Suomeen kesällä saapuva ranskalaisyhtye Air julkaisee kokoelmalevyn

21.4.2016

Twentyears julkaistaan 10. kesäkuuta

Maailman menestyneimpiin elektronisen musiikin yhtyeisiin lukeutuva ranskalainen Air julkaisee kokoelmalevyn 10. kesäkuuta. Yhtyeen ensimmäisestä kansainvälisestä julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta, joten levy kantaa nimeä Twentyears. Albumi on yhtyeen ensimmäinen kokoelmalevy, joten musiikkia on luvassa kahden cd:n/vinyylin verran. Albumi julkaistaan myös digitaalisena.

Twentyears -kokoelma sisältää mm. yhtyeen megahitit Sexy Boy, Playground Love, Cherry Blossom Girl ja Le soleil lest près de moi sekä tunnetuimpia kappaleita levyiltä Premiers symptômes (1997), Moon Safari (1998), The Virgin Suicides (2000), 10 000 Hz Legend (2001), Talkie Walkie (2004) and Le voyage dans la Lune (2012). Kokoelmalla kuullaan myös 14 harvinaista ja aiemmin julkaisematonta kappaletta.

Air julkaisee lisäksi rajoitetun Super Deluxe Edition –painoksen, joka sisältää mm. erikoisvinyylin, keräilyjulisteen sekä kolmannella cd:llä Airin muille artisteille tekemiä remixejä (mm. David Bowie, Depeche Mode ja Neneh Cherry).

Air on Versaillesissa Ranskassa 1990-luvun puolivälissä perustettu elektropopyhtye. Bändiin kuuluvat Nicolas Godin and Jean-Benoît Dunckel.

Air aloittaa maailmankiertueensa Italiasta 20. toukokuuta ja esiintyy myös Suomessa Ruisrockissa perjantaina 8. heinäkuuta.

Ylös