Uutiset

ANTTI TUISKULTA KAKSI KIRJAA!

22.8.2016

WSOY julkaisee 24.10.2016 Antti Tuiskun ja valokuvaaja Otto Virtasen teoksen Petokesä. Syksyllä 2017 julkaistaan Antti Tuiskun elämäkerta.

Petokesä on tarina siitä, miten Suomen suurimmaksi poptähdeksi noussut Antti Tuisku voitti suomalaisen festivaaliyleisön lopullisesti puolelleen. Kirjassa Tuisku kertoo välittömästi tunnelmansa kaikilta keikoilta ja Otto Virtasen kuvat näyttävät peittelemättä kiertueen eri puolet: niin menestykset lavalla kuin arjen keikkojen välillä, ne hetket kun 35 000 ihmistä laulaa yhteen ääneen ja ne yksinäiset hetket keikkojen välillä kun epävarmuus hiipii mieleen. Kesään mahtui myös draamaa: huolta terveydestä ja kohuja siitä kelpaako Antti Tuisku jonkun festivaalin pääesiintyjien joukkoon. Jokaisen keikan jälkeen yleisö oli kuitenkin myyty ja Antti puolestaan antanut yleisölle kaikkensa.

”Petokesä oli ennen kaikkea rakkauden kesä – kesä jolloin jengi rakastaa toisiaan yli rajojen eikä tuomitse ketään vaan nauttii hetkestä ja maailmasta kaikkine sen väreineen. Saimme yhdessä kokea elämämme hienoimman kesän, upeimmat keikat ja mielettömän hurmoksen ja nyt se on taltioitu kuvien ja ajatusten muodossa. Olen ikuisesti kiitollinen, että tämä kirja tehdään ja saamme sen muistoksi meille kaikille. Kiitos kaikille keikoilla käyneille jo nyt! Merkitsette mulle maailman eniten!”
– Antti Tuisku

Syksyllä 2017 julkaistaan Antti Tuiskun syväluotaava elämäkerta, joka kertoo Suomen suurimman poptähden koko tarinan.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Antti Tuisku tuli tutuksi osallistuttuaan Suomen Idolsin ensimmäiselle esityskaudelle sijoittuen kolmanneksi. Hän julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2004 ja on julkaissut sen jälkeen yhdeksän albumia, jotka ovat jokainen myyneet vähintään kultaa. Tuiskun viimeisin studioalbumi on toukokuussa 2015 julkaistu En kommentoi, joka on myynyt tuplaplatinaa. Se kipusi vielä toukokuussa 2016 – vuosi julkaisunsa jälkeen – Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Vuoden 2016 Emma-gaalassa Tuisku voitti eniten Emma-palkintoja (Vuoden miessolisti, Vuoden albumi ja Vuoden pop-albumi). Huhtikuussa 2016 Tuisku esiintyi kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydylle Hartwall Arenalle Peto Show’nsa kanssa. Menestyksekkään vuoden kruunasi kesän Petokesä-festivaalikiertue.

 

Ylös