Uutiset

WALTTERI TORIKALTA UUSI RAKKAUS-ALBUMI ENSI VIIKOLLA

18.10.2016

Waltteri Torikan viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Sydän oli suurmenestys: se myi platinaa, yli 30 000 kappaletta, ja oli viime joulun myydyin albumi heti Adelen jälkeen. Sydän saa ensi viikolla jatkoa, kun Waltteri Torikan uusi levy Rakkaus julkaistaan. Albumilla käsitellään rakkautta monelta kantilta, ei pelkästään hunajaisen onnen kautta.

Rakkaus-levyllä ylistetyn baritonin ääni taipuu huikeisiin suorituksiin Janne Huttusen tuottamissa kappaleissa. Mahtipontista tunnelmaa lisää entisestään albumilla kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla soittava Jyväskylä Sinfonia.

Uutta levyä varten Waltteri kahlasi läpi yli tuhat rakkauslaulua, joista sitten valittiin ne oikeilta tuntuvat. Kummisetä-klassikko Puhu hiljaa rakkaudesta herkistää aina. Alun perin Lara Fabianin esittämä Lupaus (Broken Vow) on yksi Waltterin levylle suomentamista kappaleista. Vain rakkaus on aiemmin Mari Rantasilan tunnetuksi tekemä. Levyn Waltteri laulaa kokonaan suomeksi, vaikka kappaleessa Italian yössä (Caruso) tekstiin sekoitetaankin hieman italiaa. Tunnettujen laulujen lisäksi levyllä on kolme uutta kappaletta, joista yksi on Matti Mikkolan sävellys. Kaikki on kaunista -kappale puolestaan on kokonaan Waltterin itsensä tekemä.

Levyn julkaisupäivänä Waltteri lähtee Vain Rakkaus -konserttikiertueelle. Hänen vuonna 2015 julkaistu debyyttialbuminsa Sydän oli suuri menestys. Waltteri on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Pro Musica -säätiö valitsi Waltterin vuonna 2014 vuoden nuoreksi muusikoksi.

Ylös