Uutiset

NIKO NORDSTRÖM JOHTAMAAN WARNER MUSICIN AUSTRALASIAN TOIMINTOJA

28.2.2017

Arvostettu johtaja siirtyy WMG:n sisällä uuteen tehtävään, johon hän tuo näkemystä erityisesti artistien urakehityksen ja suoratoistopalveluihin liittyvän asiantuntemuksen osalta.

Niko Nordström on nimitetty uuteen tehtäväänsä nimikkeellä President of Warner Music Australasia. Uudessa työtehtävässään hän ottaa vastuulleen maailman kuudenneksi suurimman musiikkimarkkina-alueen, jonka merkittävimmät maat ovat Australia ja Uusi-Seelanti. Tulevaisuudessa Nordström raportoi suoraan Warner Music Internationalin Presidentille Stu Bergenille. Nordström otti uuden roolin vastaan  toimittuaan useamman vuoden Warner Musicin pohjoismaisena Vice Presidentinä sekä Warner Music Finlandin toimitusjohtajana. Warner Music Austrialian entinen toimitusjohtaja Tony Harlow siirtyy työskentelemään WEA:n palvelukseen Yhdysvaltoihin.

Stu Bergen kommentoi: ”Kuluneen vuosikymmenen ajan Niko on kasvattanut Warner Music Finlandin alle merkittävän kotimaisen artistirosterin, breikannut ulkomaisia tähtiä sekä tuplannut yhtiön markkinaosuuden. Hän on yksi Warner Music Groupin todellisista tähdistä, jolla on poikkeukselliset taidot johtamisessa ja artistien kehittämisessä. Myös hänen kokemukdensa suoratoistopalveluista on tärkeää tässä arvokkaassa työtehtävässä. Odotan innolla mitä Niko, hänen loistava paikallinen tiiminsä ja upeat artistit pystyvät yhdessä saavuttamaan”.

Niko Nordström jatkaa: “Olen innoissani tästä uudesta työtehtävästä. Tämä on hyvin mielenkiintoista aikaa Warner Music Groupissa ja olen erittäin kiitollinen Stulle ja Jonas Siljemarkille (President of Warner Music Nordics) luottamuksesta ja tuesta. Haluaisin kiittää pitkäaikaista ystävääni ja työkumppaniani Asko Kallosta, kaikkia Warner Music Finlandin upeita ammattilaisia sekä meidän artistejamme tästä uskomattomasta matkasta viimeisen kymmenen vuoden ajalta.”

Niko Nordström on toiminut Warner Music Finlandin toimitusjohtajana vuodesta 2008. Tänä aikana yhtiön markkinaosuus on tuplaantunut. Vuonna 2016 Warner Music Finlandilla oli albumilistan ykkösiä 24 viikkoa vuodesta ja singlelistaykkösiä 23 viikkoa vuodesta. Warnerin Musicin keskimääräinen radiosoiton osuus oli 42 %.

Warner Music Finlandin huikeasta menestyksestä kertoo myös dominointi Emma-gaalassa, jossa yhtiön artistit voittivat jo toista vuotta putkeen yli puolet kaikista ehdokkuuksista. Yhtiö on myös palkittu Vuoden levy-yhtiönä kahdeksan vuotta putkeen Musiikki & Median Industry Awardseissa.

Nordström tulee työskentelemään Warner Music Australian Sydneyssa sijaitsevassa toimistossa ja aloittaa tehtävässään huhtikuun aikana.

Ylös