Uutiset

ED SHEERAN RIKKOO SPOTIFY-ENNÄTYKSIÄ JA SUUNTAA LISTAYKKÖSEKSI YMPÄRI MAAILMAA!

6.3.2017

Brittitähden päivittäinen striimimäärä nousi perjantaina yli 68 miljoonaan!

Laulaja-lauluntekijä Ed Sheeran on jälleen rikkonut Spotify-ennätyksiä. Hänen perjantaina julkaistun Divide –albumin kaikki 16 kappaletta nousivat lauantaina Britannian ja Irlannin Spotify-listojen top-16 joukkoon. Globaalilla Spotify-listalla kaikki albumin biisit nousivat top-36:n joukkoon. Myös Suomessa menestys on ollut päätä huimaavaa. Albumilta nousi 12 kappaletta Suomen Spotifyn TOP-50:n joukkoon, joka on uusi ennätys kansainväliseltä artistilta!

Ed Sheeran rikkoi päivittäisen Spotify-ennätyksen perjantaina, kun supertähden kappaleita striimattiin yli 68,7 miljoonaa kertaa. Tästä määrästä uuden albumin striimausmäärä oli 56,73 miljoonaa. Edellinen Spotify-ennätys oli Weekndin hallussa marraskuulta 2016. Hänen kappaleitaan striimattiin päivässä 40,3 miljoonaa kertaa, joista uuden albumin osuus oli 29 miljoonaa striimiä.

Kuuntele ÷-albumi täältä!

Lisäksi Sheeran rikkoi myös aikaisemman, omissa nimissään olevan päiväkohtaisen striimausennätyksen yhdellä kappaleella. ”Shape Of You”-single striimasi julkaisupäivänään 6. tammikuuta 7,94 miljoonaa kertaa ja nyt perjantaina samaa kappaletta kuunneltiin yli 10 miljoonaa kertaa. Tämän lisäksi Sheeran on myös Spotifyn tällä hetkellä eniten striimaava artisti.

Albumi on tehnyt kauppansa sekä fyysisenä levynä että downloadinakin. Ensimmäisenä päivänä albumia myytiin Britanniassa yli 232.000 kappaletta, joka on enemmän kuin Sheeranin edellisen studioalbumin x myyntimäärä ensimmäisen viikon aikana. Tässä luvussa ei ole striimaukset edes mukana! Vuoden 2016 eniten ensimmäisenä päivänä myynyt albumi oli David Bowien ”Blackstar” 143.000 kappaleella. Yhdysvalloista odotetaan vielä tarkkaa ensimmäisen päivän myyntilukua, mutta sen ennustetaan olevan 350.000-420.000 kappaleen luokkaa.

Suomessa uusi Divide –albumi on jo ylittänyt reippaasti kultalevyrajan. Tammikuun alussa julkaistut singlet ”Shape Of You” ja ”Castle On The Hill” ovat olleet jättimenestyksiä. ”Shape Of You” on noussut Spotifyn, Apple Musicin, iTunesin, Shazamin ja radiosoittolistan ykköseksi ja striimannut lähes tuplaplatinaa. ”Castle On The Hill” puolestaan on komeillut Spotifyn kakkossijalla ja striimannut lähes platinaa.

Facebook
Instagram
Twitter
www.edsheeran.com

Ylös