Uutiset

WARNER MUSIC FINLAND KASVATTI MARKKINAOSUUTTAAN SUOMEN SUURIMPANA KOTIMAISEN MUSIIKIN TUOTTAJANA SUOMESSA

28.3.2017

Warner Music Finland jatkaa jo yhdeksättä vuotta markkinajohtajana kotimaisen musiikin osalta Suomessa. Yhtiön viime vuoden kotimainen markkinaosuus oli 37 %, joka on ylivoimainen kilpailijoihin verrattuna. Samalla Warner kasvatti markkinaosuuttaan sekä kotimaisen että ulkomaisen musiikin osalta. Ifpin tänään julkaisemat kokonaismarkkinaosuudet vuonna 2016 jakautuivat yhtiöittäin seuraavanlaisesti: Universal Music 31,76 %, Warner Music 30,57 % ja Sony Music 29,73 %.

Yhtiön viime vuosi oli täynnä menestystarinoita. Warnerin artisteilla oli listaykkösiä 24 viikkoa albumilistalla ja 23 viikkoa singlelistalla vuoden aikana. Emma Gaalassa yhtiön artistit voittivat jo toisena peräkkäisenä vuotena puolet kaikista ehdokkuuksista. Gaalan isoimmat menestyjät olivatkin Warnerin artistit Vesala, JVG ja ALMA. Lisäksi yhtiön vuosittainen markkinaosuus radiosoitosta oli keskimääräisesti huikeat 42 %. Warner palkittiin Musiikki & Median Industry Awardseissa Vuoden Major levy-yhtiönä jo kahdeksatta vuotta putkeen.

”Kotimainen tuotanto ja upeat kotimaiset artistit ovat Warner Music Finlandin toiminnan kivijalka. Olemme jatkaneet määrätietoisesti näihin investoimista ja kiitos menestyksestämme kuuluu pääasiassa heille”, Warnerin tuore toimitusjohtaja Mark Fry kommentoi.

Ylös