Uutiset

WALTTERI TORIKKA TRIO JULKAISI ALBUMILLISEN RAUTAVAARAA

28.4.2017

Waltteri Torikka julkaisi yhtyeensä Waltteri Torikka Trion kanssa levyllisen Tapio Rautavaaran uudelleenversioituja kappaleita. Baritoni Waltteri Torikan, Juha Savelan (kitara) ja Eero Ignatiuksen (kontrabasso) muodostaman yhtyeen albumi Sininen uni – Rautavaaran lauluja julkaistiin tänään perjantaina 28. huhtikuuta.

Tapio Rautavaaran aikaa kestävissä levytyksissä avautuu sanoin ja sävelin kansakuntamme sielunmaisema. Trion projekti syntyi kolmikon halusta sävyttää klassikkolauluja omilla kokemuksillaan ja omista lähtökohdistaan käsin. Itsenäisyyden juhlavuonna lauluja haluttiin herättää uudelleen henkiin, ja komeaäänisen Waltteri Torikan tulkinnat vuoropuhelussa kitaran ja kontrabasson kanssa koskettavat koko elämän kirjoa ja sen rajapintoja.

– Tämä on sielusta sieluun, suomalaisten rakastamat Tapio Rautavaaran laulut täysin uusina sovituksina ja tulkintoina, Waltteri sanoo.

Waltteri Torikan albumit Sydän (2015) ja Rakkaus (2016) ovat olleet suurmenestyksiä. Waltteri on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Pro Musica -säätiö valitsi Waltterin vuonna 2014 vuoden nuoreksi muusikoksi.

Waltteri Torikka Trion levynjulkaisukonsertti Sininen uni – Rautavaaran lauluja Helsingin Savoy-teatterissa su 7.5. klo 18.30. Liput alkaen 27,50 euroa osoitteesta lippu.fi.

Ylös