Uutiset

LAHJAKAS MIRO MIIKAEL ON WARNERIN UUSI SAINAUS – ESIKOISSINKKU PERJANTAINA!

10.7.2017

Tarttuvaa urbaania popmusiikkia. Se tulee olemaan 26-vuotiaan Miro Miikaelin tavaramerkki. Hänen debyyttisinglensä Siks mä haluun sut julkaistaan tulevana perjantaina 14.7.2017. Matias Mellerin tuottama eeppinen popbiisi kertoo tarinan tyypistä, joka ei mieti liikaa mitä muut hänestä kelaavat ja joka ei pelkää nauraa itselleen.

– Epätäydellisyys on inhimillistä ja tietynlainen rosoisuus ihmisessä on viehättävää. Ihailen ihmisiä, jotka eivät pyri täydellisyyteen, eivät ole ilkeitä toisille mutta eivät myöskään liikaa mielistele muita, Miro Miikael kertoo.

Miro Miikael tekee itse omat kappaleensa. Artistilupauksen laulujen aiheet pyörivät ihmissuhteiden ja rakkauden myötä- ja vastoinkäymisten ympärillä. Tarinat omasta sekä läheisten elämästä ruokkivat biisinkirjoitusta.

– Minulle surun tunteet ja tummemmat sävyt ovat suuri voimavara biisinkirjotuksessa, lähes yhtä vahva inspiraatio kuin rakastuminen tai kunnon ihastuminen. Haluan silti musiikillani tuoda kuulijalle valoa ja toivoa. Rakastan pitää hauskaa sekä tuntea lämpöä ja hyvää fiilistä, Miro Miikael jatkaa.

Helsinkiläinen Miro Miikael aloitti uransa rumpalina ja perusti ensimmäisen bändinsä lukioikäisenä. Samoihin aikoihin Sibelius-lukion kasvattia alkoi kiinnostaa laulaminen ja hänestä tuli englanninkielistä poprockia esittävän Crawlout-yhtyeen solisti. Useamman EP:n julkaissut bändi esiintyi aktiivisesti nuorisotaloilla ja myöhemmin baareissa – ja käväisi jopa Venäjällä soittamassa muutaman keikan. Keväällä 2015 Miro alkoi kirjoittaa lauluja myös suomeksi. Se veikin sitten mukanaan ensimmäisestä säkeistöstä lähtien.

Ylös