Uutiset

Kymmenettä albumiaan juhlistava Egotrippi heitti tänään yllätyskeikan Helsingissä 10-linjan raitiovaunussa!

10.10.2017

Kymmenen-teeman ympärillä hullutteleva yhtye julkaisi viime yönä 10 uutta singleä

Suomen rakastetuimpiin klassikkobändeihin lukeutuva Egotrippi valmistautuu uransa kymmenennen albumin julkaisuun ja on päättänyt hullutella hieman tämän 10-teeman ympärillä. Viime yönä yhtye julkaisi 10 uutta sinkkua digitaalisiin musiikkipalveluhin ja jatkoi sen jälkeen heittämällä yllätyskeikan Helsingissä 10-linjan raitiovaunussa. Egotrippi hyppäsi Pikku-Huopalahdesta klo 10.05 lähtevän raitiovaunun kyytiin ja soitti yllättyneille matkustajille parinkymmenen minuutin ajan jääden pois kyydistä Sokoksen edessä Mannerheimintiellä.

”Ratikkakeikka oli mahtava tapa aloittaa aamu, se konkretisoi myös itselle tämän juhlapäivän. Oli hienoa katsoa ihmisten reaktioita, miten yllättyneitä monet olivat kun astuivat arkiaamuna ratikkaan, jossa olikin tällä kertaa hieman erilaista ohjelmaa”, kommentoi Egotrippi tunnelmiaan ratikkakeikan jälkeen.

Lataa kuvat raitiovaunukeikasta täältä!

Katso/lataa videopätkää keikalta täältä!

Sekä video että kuvat ovat Ilmari Heinäjärven ottamat.

Lokakuun 13. päivä ilmestyvä levy on nimetty ytimekkäästi nimellä 10. Suurin osa uusista Egotrippi-kappaleista on tuttuun tapaan orkesterin omaa kädenjälkeä, mutta joukossa on muutama biisi, joiden tekoon sekä Iisa että Tuure Kilpeläinen ovat osallistuneet. Iisan tekstittäjän taitoja kuullaan nyt radiosoitossa olevalla Ennen ja nyt –kappaleella (Säv. M. Kauste. San. M. Kauste, L. Kurki, I. Pajula) ja lisäksi Patja, on sävelletty Iisan sanoitukseen. Kaihoisan kadonnutta kauneutta -kappaleen teksti on puolestaan syntynyt Knipin ja Tuuren yhteistyönä.

Täyden kympin miehet ottavat Suomen syksyllä haltuun Tampereelta 20.10. käynnistyvällä kiertueella. ”Malttamattomina odotellaan, että päästän soittamaan näitä uusia kappaleita vanhojen suosikkien ja harvinaisuuksien kanssa” kommentoi bändi rundin ja levynjulkaisun alla.

Egotrippi 10-kiertue

pe 20.10. Tampere, Viihdemaailma Ilona
la 21.10. Seinäjoki, Vihdemaailma Ilona
pe 27.10. Jyväskylä, London
la 28.10. Kuopio, Viihdemaailma Ilona
pe 3.11. Pori, Bar Kino
la 4.11. Joensuu, Viihdemaailma Ilona
pe 10.11. Oulu, Viihdemaailma Ilona
la 11.11. Levi, Hullu Poro Areena
pe 1.12. Vaasa, Teatro
la 2.12. Turku, Hamburger Börs Nightclub
ti 5.12. Helsinki, Virgin Oil
to 7.12. Helsinki, Viking Line m/s Mariella
la 16.12. Turku, m/s Viking Line Grace

Lisäykset ja muutokset mahdollisia.

Yli 20 vuotta musiikkia tehnyt Egotrippi teki suuren läpimurron viidennellä albumillaan Matkustaja, joka poiki yhtyeelle ensimmäisen kultalevyn. Myöhemmin julkaistu 20 suosikkia -kokoelmalevy myi jo platinaa, ja levyltä lohkaistu single Matkustaja oli vuonna 2005 eniten radioissa soinut kotimainen kappale. Kuudennella albumillaan Vielä koittaa uusi aika bändi nousi ensimmäistä kertaa listaykköseksi. Vuonna 2008 julkaistu Maailmanloppua odotellessa palkittiin kolmella Emma-patsaalla.

Egotrippi 10 uutta singleä

Spotify This is Egotrippi

Ylös