Uutiset

Feministinen rap-duo SOFA julkaisi uuden EP:n!

9.2.2018

SOFA julkaisi tänään uuden Puolukoita EP:n. SOFAn muodostavat SonSon eli Sonja Kuittinen ja FanFan eli Fanni Noroila haluavat musiikillaan horjuttaa sortavia valtarakenteita, joita yhteiskunta ja musiikkibisnes ovat pullollaan. SOFA onkin tunnettu kantaaottavista sanoituksistaan ja valloittavasta energiasta.

”Puolukoita EP on kypsynyt yhteistyössä ihanien tuottajien Eppu Kososen ja OP Vuorisen kanssa. Meistä EP:n fiilis on ennen kaikkea voimaantumisen juhlaa! Vastoinkäymiset on tehty tanssilattioilla tallottaviksi. EP on tarkkaan ajateltu, ja suosittelemme sen maistamista kokonaisuudessaan. Puolukoita EP on saundiltaan raaka, energinen, peloton ja hauskanpitoa ylistävä. Meillä on onnellinen ja ylpeä olo jakaa tämä maailmalle!”

Kuuntele Puolukoita EP tästä!

Nälkä -lehden haastattelussa SOFA avaa ajatuksiaan feminismistä ja feministibändi -termin taustoista. SOFA kuvailee itseään feministibändiksi ja se merkitsee heille irtautumista räpin perinteisestä maskuliinisesta kuvastosta ja kannanottoa genren totuttua naiskuvaa ja sortavia kerronnan tyylejä kohtaan. SOFA painottaa, ettei feminismissä ole kyse pelkästään sukupuolirooleista vapautumisesta, vaan intersektionaalinen feminismi on kiinnostunut esimerkiksi luokkaerojen kaventamisesta, seksuaalisen häirinnän näkyväksi tuomisesta, transihmisten oikeuksista, pienituloisia kohtaan käytetystä vallasta ja rakenteellisen rasismin kumoamisesta. Lue koko haastattelu täältä!

SOFA tuli isommalle yleisölle tunnetuksia vuonna 2015 julkaistusta Tyttörukka -kappaleesta.

SOFAn promokuvat löydät täältä!
Kuvaaja: Iiris Heikka

SOFA sosiaalisessa mediassa:
Instagram
Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Ylös