Uutiset

Saara Aallon toinen UMK18-kilpailukappale ja sen musiikkivideo on julkaistu!

16.2.2018

Saara Aallon toinen UMK18-kilpailukappale ja sen musiikkivideo on julkaistu. Biisi on nimeltään Domino.

Domino kertoo yksiselitteisesti rakkaudesta: ”Kappale kertoo siitä hetkestä, kun on niin rakastunut, että jalat lähtee alta!” Saara kertoo.

”Tässä saa päästää kaikki tunteet ulos. Tämä on stadionbiisi.” Lue Saaran pidempi haastattelu kappaleen taustoista osoitteesta yle.fi/umk.

Saara Aalto on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen Thomas G:sonin, Bobby Ljunggrenin, Johnny Sanchezin ja Will Taylorin kanssa. Dominon ovat tuottaneet G:son ja Sanchez. G:sonilla on pitkä viisuhistoria, jonka kohokohta on Loreenin viisuvoittaja Euphoria. Myös Ljunggrenilla on maineikas viisutausta, hän on säveltänyt viisi Ruotsin edustuskappaletta.

Lavalla nelimetrinen domino!

Dominon näyttävä lavashow tullaan näkemään ensimmäistä kertaa 3.3. Yle TV1:ssä suorassa lähetyksessä UMK18: Saara Aalto. Lavashow nähdään samanlaisena kuin se tehtäisiin Euroviisuihin.

Tänä vuonna euroviisulavalla ei käytetä lainkaan taustascreenejä, joten niitä ei nähdä UMK-esityksissäkään. Lavasteet sen sijaan näyttelevät entistä suurempaa roolia.

”Panostamme erityisesti lavastukseen. Esimerkiksi Dominossa tullaan lavalla näkemään ainutlaatuinen, yli nelimetrisistä domino-palikoista koostuva massiivinen lavaste. Show tulee olemaan elämys niin paikan päällä kuin tv:n välityksellä”, ohjelman tuottaja Anssi Autio kertoo.

Domino on nyt kuultavissa suoratoistopalveluissa ja musiikkivideo on katsottavissa Yle Areenassa ja YouTubessa. Lisätiedot yle.fi/umk. Video on upotettavissa nettisivustoille, lue ohjeet upottamiseen.

Saara Aallon kolmas ja viimeinen UMK18-kilpailukappale julkaistaan 23.2. klo 00.00.
Voittajabiisi valitaan 3.3. Metro Areenalta lähetettävässä suorassa lähetyksessä, jonka juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Lähetyksessä esiintyy myös Melanie C. Voittajakappale valitaan yleisön ja kansainvälisten raatien äänestyksellä, ja yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan maksutta Yle.fi-sovelluksella.

Lehdistön akkreditointi tapahtumaan UMK18: Saara Aalto on käynnissä.
Liput: yle.fi/umk

Yksi biisi voittaa. UMK18: Saara Aalto suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 3.3. klo 19. #UMK18 #Saaraaalto #Euroviisut

Lisätiedot:
Viestinnän suunnittelija Heli Vartiainen, heli.vartiainen@yle.fi
Tuottaja Anssi Autio, anssi.autio@yle.fi

Saaran haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin, nora.norrlin@liekkipromotion.com

Kuvat:
yle.fi/pressi

Ylös