Uutiset

Saara Aallon viimeinen UMK18-kilpailukappale Queens on julki!

23.2.2018

Saara Aallon kolmas ja samalla viimeinen UMK18-kilpailukappale Queens ja sen musiikkivideo on julkaistu. Suomea Euroviisuissa edustava kappale valitaan 3.3. suorassa lähetyksessä UMK18: Saara Aalto.

”Queens edustaa minulle uuden maailman luomista. Kappale kertoo ihmisistä, jotka haluavat tehdä uudet säännöt ja maailman, jossa rakkaus, valo ja positiivisuus ovat keskiössä. Kappaleen sanoma on minulle tärkeä ja se sopii myös viisuihin tosi hyvin”, Saara kuvailee biisin kantavaa ideaa. Lue Saaran pidempi haastattelu yle.fi/umk.

Saara Aalto on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen yhdessä Tom Aspaulin, Farley Arvidssonin ja Charlie Walshen kanssa. Aspaul on kirjoittanut kappaleita mm. Kylie Minoguelle ja Matt Terrylle. Queensin on sovittanut ja tuottanut Arto Ruotsala ja musiikkivideon ohjannut Alex Herron.

”Vaikein lavashow koskaan!”

Queensin lavashow tullaan näkemään ensimmäistä kertaa 3.3. Espoon Metro Areenalla järjestettävässä UMK18: Saara Aalto -tapahtumassa. Show nähdään samanlaisena kuin se tehtäisiin Euroviisuihin.

”Queensissä on vaikein lavashow, minkä olen ikinä vetänyt! Brian Friedman on loihtinut show’n joka on vielä paljon massiivisempi kuin brittien X Factor -esitykset. Mukana on iso lavarakennelma ja lavalla tapahtuu paljon. Tämä on jotain ainutlaatuista Suomen esiintymislavoilla,” Saara lupaa.

Queens on nyt kuultavissa suoratoistopalveluissa ja musiikkivideo on katsottavissa Yle Areenassa ja YouTubessa. Lisätiedot yle.fi/umk. Video on upotettavissa nettisivustoille, lue ohjeet upottamiseen.

Edustaako Saara Aalto Suomea Euroviisuissa kappaleella Monsters, Domino vai Queens? Se selviää 3.3. Metro Areenalta lähetettävässä suorassa lähetyksessä, jonka juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Lähetyksessä esiintyy myös Melanie C. Voittajakappale valitaan yleisön ja kansainvälisten raatien äänestyksellä, ja yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan maksutta Yle.fi-sovelluksella.

Lehdistön akkreditointi tapahtumaan UMK18: Saara Aalto on käynnissä 26.2. asti. Ilmoittaudu tästä linkistä.

Liput UMK18: Saara Aalto -tapahtumaan: yle.fi/umk

Yksi biisi voittaa. UMK18: Saara Aalto suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 3.3. klo 19. #UMK18 #Saaraaalto #Euroviisut

Saara Aaltos sista UMK18-tävlingslåt Queens ute nu!

Saara Aaltos tredje och sista UMK18-tävlingslåt Queens och dess musikvideo har släppts. Finlands Eurovisionsbidrag väljs 3.3 i direktsända UMK18: Saara Aalto.

”Queens representerar för mig skapandet av en ny värld. Låten berättar om människor som vill skapa nya regler och en värld där kärlek, ljus och det positiva är i centrum”, beskriver Saara idéen bakom låten. Läs en längre intervju med Saara på yle.fi/umk.

Saara Aalto har komponerat och skrivit låten i samarbete med Tom Aspaul, Farley Arvidsson och Charlie Walsh. Aspaul har skrivit låtar för bland andra Kylie Minogue och Matt Terry. Låten Queens är arrangerad och producerad av Arto Ruotsala och musikvideon har regisserats av Alex Herron.

”Svåraste scenshowen någonsin!”

Scenshowen till Queens får premiär 3.3 under evenemanget UMK18: Saara Aalto, som sänds direkt från Metro Arenan i Esbo. Showen förverkligas som om det vore Eurovision Song Contest.

”Scenshowen till Queens är den svåraste jag någonsin genomfört! Brian Friedman har skapat en show som är massivare än britternas X Factor-uppträdanden. Till upplägget hör en stor scenkonstruktion och det händer mycket på scenen. Det är unikt med finska mått mätt,” lovar Saara.

Queens är tillgänglig via musiktjänster och musikvideon kan ses på Yle Arenan och YouTube. Mera information på yle.fi/umk. Videon kan infogas på webbsidor. Läs mer om hur du infogar videon.

Representerar Saara Aalto Finland i Eurovision Song Contest med låten Monsters, Domino eller Queens? Det klarnar 3.3 i direktsändning från Metro Arenan. Programledare är Krista Siegfrids och Mikko Silvennoinen och under showen uppträder också Melanie C. Vinnarlåten väljs på basis av publikens och internationella juryers röstresultat. Publiken kan rösta på sin favorit gratis via applikationen Yle.fi.

Pressackrediteringen till UMK18: Saara Aalto pågår fram till 26.2. Anmäl dig via länken.
Biljetter till evenemanget UMK18: Saara Aalto: yle.fi/umk

En låt vinner. UMK18: Saara Aalto i direktsändning i Yle TV1, på Yle Arenan och i Yle X3M 3.3 kl. 19. #UMK18 #Saaraaalto #Euroviisut

Lisätiedot:
Viestinnän suunnittelija Heli Vartiainen, heli.vartiainen@yle.fi
Tuottaja Anssi Autio, anssi.autio@yle.fi

Saaran haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin, nora.norrlin@liekkipromotion.com

Kuvat:
yle.fi/pressi ja venetsia.net

Ylös