WARNER FACEBOOKISSA

TULEVIA KEIKKOJA

Ei tulevia keikkoja.

Topi Sahalta albumi maaliskuussa

Lähetetty: 04.03.2013 klo 17:47

Kaustiselta kotoisin oleva uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä Topi Saha ei ole musiikin tekijänä untuvikko. Hänen debyyttinsä, kriitikoiden kehuma Verta ja lihaa julkaistiin 2010 ja Helsingin Sanomat valitsi levyn yhdeksi vuoden albumeista.

Maaliskuun 22. päivä julkaistavan Topi Sahan uuden Kolme veljee –albumin sanoitusten tarinat ovat  löytyneet oman elämän lisäksi muun muassa kansantaruista ja arkkiveisuista. Kappaleissa tarkkaillaan maailmaa sivustaseuraajana, ja niitä ovat inspiroineet niin ihmiset, elokuvat, kirjat kuin kappaleetkin.

Persoonallinen ja runoilijamainen Topi kuvailee musiikkiaan vähäeleiseksi ja riisutuksi. Laulut kunnioittavat perinteitä, mutta niiden ote on uudenlainen ja virkistävä. Soundimaailmaa ovat innoittaneet Topin idolit kutenBruce SpringsteenBob Dylan ja J. Karjalainen.

-  Alkupääomana meillä oli parikymmentä biisiä, uutta ja vanhaa. Sovitukset tehtiin lennossa. Aina välillä biisejä lensi roskikseen ja uusia otettiin tilalle. Jos emme osanneet jotain, niin pyysimme etevämpiä kavereita kylään. Laulut olivat kuin Barbie-nukkeja: yhdeltä punattiin posket ja puettiin juhlakolttuun, toinen riisuttiin ilkosilleen ja hihiteltiin. Kolme veljee -levy kuulostaa noilta parilta männäkevään viikolta, hyvässä ja pahassa. Mielelläni sitä vieläkin kuuntelen, Topi kuvailee.

Topi on tuottanut uuden albumin yhdessä Tony Fredlundin kanssa. Levyltä on lohkaistu kaksi singleä, Se joka karkuun pääs sekä Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari – jolla Topi osallistui Syksyn Säveleen 2012.

  • Share/Bookmark

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Jätä kommentti