Uutiset

MATTI MIKKOLAN SAIMAA-YHTYE JULKAISEE UUDEN ALBUMIN

27.10.2015

Vuoden 2015 Emma-gaalassa vuoden tuottajaksi valitun Matti Mikkolan Saimaa-yhtye julkaisee uuden albumin 30. lokakuuta. Kymmenestä cover-versiosta koostuva levy on tulosta Mikkolan maaliskuussa järjestämästä spontaanista jamisessiosta, jossa syntyi energisiä ja jopa psykedeelisiä orkesteriteoksia hämmentävän erityyppisistä kappaleista. Suurin osa niistä on instrumentaaliversioita. Albumilta löytyy kappaleita muun muassa Jussi Hakuliselta, Roger Whittakerilta, Ted Nugentilta ja Esa Pakariselta.

– Alkuun meidän oli tarkoitus vain jamitella omaksi iloksi, mutta lopulta päädyimme tekemään albumillisen valmiita sovituksia. Levy on ihmeellinen erilaisten sattumusten summa. Lopputulosta kuunnellessa toisinaan äimistelee, että soitimmeko me tuon todella itse. Viimeistään tämän levyn jälkeen olen varma, että parhaat jutut yllättävät tekijänsäkin, Matti Mikkola kommentoi albumia.

Matka mielen ytimeen -albumin kappalelista:
1. Joutsenlaulu
2. Matka mielen ytimeen
3. Myrskyluodon Maija
4. Per Vers runoilija
5. Cristo Redentor
6. Lentävä kalakukko
7. Le Mistral
8. Levoton tuhkimo
9. Alakertaan
10. Matuska

Albumin lauluosuuksista vastaavat Jesper Anastasiadis (Per Vers runoilija, Alakertaan, Matka mielen ytimeen ja Matuska), Eppu Kosonen (Le Mistral, Matka mielen ytimeen ja Matuska) sekä Timo Kämäräinen (Matka mielen ytimeen ja Matuska).

Matti Mikkolan sävellyksistä koostunut Pepe & Saimaa-albumi oli yksi vuoden 2014 puhutuimmista levyistä. Se oli poikkeuksellinen arvostelumenestys ja sitä on myyty reilusti yli kultalevyrajan. Vuoden 2015 Emma Gaalassa albumi sekä sen tekijät saivat yhteensä neljä palkintoa: Vuoden tuottaja (Matti Mikkola), Vuoden rock-levy, Vuoden mieslaulaja (Pepe Willberg) sekä Kriitikoiden valinta.
Muita palkintoja olivat muun muassa Femma-Femma 2015 (Matti Mikkola), Musiikki & Media Industry Awardsien Vuoden kunniamaininta sekä Radio Helsingin Vuoden levy.

www.facebook.com/saimaaband

Tulevia keikkoja:
5.11. Helsinki, Henry´s Pub
13.2. Kuopio, Henry´s Pub
18.2. Espoo, Sellosali
19.2. Joensuu, Kerubi
20.2. Oulu, 45 Special
26.2. Tampere, Klubi
27.2. Lahti, Möysän baari
4.3. Helsinki, Tavastia
5.3. Jyväskylä, Lutakko
12.3. Hämeenlinna, Suisto

Ylös