Uutiset

NELJÄNSUORAN ANTTI KETOSELTA JOULULEVY

23.10.2015

Supersuositun Neljänsuora-yhtyeen laulaja Antti Ketonen tekee uuden aluevaltauksen: hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Joulu valtaa sydämen julkaistaan 6. marraskuuta.
Petri Somerin tuottamalla levyllä kuullaan sekä perinteisiä että uusia kappaleita. Joululaulut ovatkin aina olleet lähellä Antin sydäntä.

– Mietimme aikoinaan Neljänsuoran kanssa joulumusiikin tekemistä, mutta se ei tuntunut bändille luontevalta. Olen aina tykännyt laulaa joululauluja, joten ajattelin, että miksen tekisi niitä omalla nimellä. Sooloprojektini ei vaikuta bändiin eli Neljänsuora jatkaa ihan normaalisti musiikin ja keikkojen tekemistä, Antti sanoo.

Ajatus kokonaisesta joululevystä on kypsynyt vähitellen. Antilta on vuosien varrella julkaistu neljä täysin uutta omaa joulukappaletta, jotka kuullaan myös Joulu valtaa sydämen -albumilla. Levyllä on lisäksi mukana klassikkokappaleita kuten Valkea joulu, Varpunen jouluaamuna ja Tulkoon joulu.
– Biisit vievät minut ajatuksissani satumaisen kauniiseen maailmaan, jonne toivottavasti kuulijatkin pääsevät, Antti fiilistelee.

Neljänsuoralla on ollut kiireinen vuosi, eivätkä elokuussa julkaistu albumi Juhlat ja radioissa tiuhaan soinut stadioniskelmä-single Kaksi kauneinta ole ainakaan hidastaneet tahtia. Menestyksekkään vuoden kruunasi se, kun Neljänsuora sai uransa ensimmäisen kultalevyn vuonna 2009 julkaistusta albumista Teetä ja paahtoleipää.

Energisestä livemeiningistään tunnettu, yli 150 keikkaa vuodessa tekevä Neljänsuora on uudistanut musiikkiaan voimakkaasti. Bändi alkoi kehittyä jo useita vuosia sitten tanssimaailmasta popimpaan suuntaan ja on näin varmistanut asemansa myös levymarkkinoilla ja radiosoitossa.

Ylös