Uutiset

SOOLOURAN ALOITTAVA PAULA VESALA JULKAISI ENSISINGLENSÄ NIMELLÄ ”VESALA”

23.10.2015

Paula Vesala aloittaa soolouran. Suomen lahjakkaimpiin taiteilijoihin kuuluva Vesala käyttää musiikkiurallaan tästä lähtien pelkkää sukunimeään.

Ensimmäinen single Tequila julkaistiin tänään perjantaina 23. lokakuuta. Vesala on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen itse. Hän on toiminut myös vastaavana tuottajana, toisena äänittäjänä ja yhtenä ohjelmoijista.

Kuuntele Tequila täältä!

– Tequila syntyi tänä keväänä Los Angelesissa. Vihelsin melodian puhelimen sanelimeen Sunset Bulevardilla ja kotiin päästyäni tein kappaleeseen sanat. Niitä Los Angelesin kodissa äänittämiäni syntyhetken lauluja ja vihellyksiä kuullaan biisissä yhä, sillä tunnelma joka siinä tallentui oli omasta mielestä niin taianomainen, Vesala kertoo.

– Olen tulevasta levystäni enemmän kuin innoissani. Tuntuu kivalta antaa nyt myös melodioiden tulla, ja ihan itselle. Samoin soittaminen ja ohjelmoiminen on yhä kiinnostavampaa ja niihin syventyminen auttaa minua luomaan aidosti omaa musiikillista maailmaani. Sooloura on toivottavasti loppuelämäni mittainen kiinnostava tutkimusmatka, hän iloitsee alkavasta soolourastaan.

Vesala tunnetaan muun muassa lähes 400 tuhatta albumia myyneestä PMMP-yhtyeestä. Bändi lopetti uransa suosionsa huipulla vuonna 2013 kahteen loppuunmyytyyn konserttiin Helsingin Jäähallissa. Suomen kaikkien aikojen parhaimpiin sanoittajiin kuuluva Vesala pääsi esittelemään lahjakkuuttaan viime vuoden Vain Elämää-ohjelmassa. Fintelligensin Sori, Samuli Edelmannin Miten ja miksi sekä Apulannan Pahempi toistaan nousivat hänen versioiminaan tuotantokauden kohokohdiksi.

Vesalan albumi julkaistaan keväällä 2016.

Ylös