Uutiset

Egotripin 25-vuotisjuhlat huipentuvat syksyllä yhteisesiintymisiin sinfoniaorkestereiden kanssa!

22.3.2018

Tänään julkistetaan esiintymiset Tampereella, Porissa ja Kuopiossa. Suuria sovituksia ja tunteita sisältäviä yhteisesiintymisiä julkistetaan lisää kevään mittaan.

Tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa uransa aikana myynyt Egotrippi juhlistaa 25-vuotista taivaltaan kolmiosaisella kiertueella, joka huipentuu syksyisiin yhteisesiintymisiin sinfoniaorkestereiden kanssa. Luvassa on ainutlaatuiset esiintymiset, kun mm. Älä koskaan ikinä, Matkustaja ja Unihiekkaa -hiteistään tuttu yhtye kapuaa ensimmäistä kertaa lavalle yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa. Näistä harvinaislaatuisista konserteista julkistetaan ensimmäisenä esiintymiset Tampere-talossa yhdessä Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin kanssa 25.11.2018, Porissa Pori Sinfoniettan kanssa 29.11.2018 ja Kuopion Musiikkikeskuksessa yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa 5.12.2018. Konserteissa kuullaan noin kahdenkymmenen kappaleen kirjo Egotripin laajasta tuotannosta sovitettuna isolle orkesterille. Syksyn muista yhteisesiintymisistä sinfoniaorkestereiden kanssa tiedotamme myöhemmin keväällä.

Egotripin kitara- ja lauluvetoinen pop- ja rock- musiikki yhdistettynä kaupunginorkestereiden laajaan äänimaisemaan saa kappaleet nousemaan aivan uusiin tunnetiloihin. Yhdessä näistä elementeistä syntyy suurta tunnetta ja aivan uudenlaisia elämyksiä. Konserttien taiteellisena johtajana toimii Pessi Levanto ja sovituksia ovat kirjoittaneet alansa parhaat tekijät, kuten Marzi Nyman, Lasse Enersen, Arttu Takalo, Anssi Växby ja Pessi Levanto.

Egotripin Knipi summaa yhtyeen tuntemuksia näin: ”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on meille aivan uutta, ja niinpä syksyiset konsertit ovat suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Pessi Levannon, Antti Rissasen ja sinfoniaorkestereiden kanssa. Jo nyt kuulemani sovitusluonnostelmat saavat ihoni kananlihalle. Halusimme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoimme suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Pessi Levannolle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle. Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Mukana on luonnollisesti tunnetuimpia kappaleita mutta myös muutamia sellaisia helmiä, joita emme ole soittaneet vuosiin.”

Konserttien taiteellinen johtaja Pessi Levanto puolestaan kommentoi: ”Egotripin kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia popkappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”.

Egotrippi / Aina matkalla jonnekin 25-vuotisjuhlakiertue

Sähköinen kiertue:
9.3. Joensuu, Kerubi
16.3. Jyväskylä, Lutakko
17.3. Jämsä, Himos Areena
22.3. Helsinki, m/s Viking Gabriella
24.3. Lahti, Finlandia-klubi
29.3. Tahko, Ravintola Piazza
30.3. Helsinki, Tavastia
31.3. Pori, Yyterin Kylpylähotelli
4.4. Saariselkä, Santa´s Hotel Tunturi
5.4. Levi, Hullu Poro Areena
6.4. Ruka, Ravintola Piste
7.4. Pälkäne, Sappee
13.4. Turku, Venus Nightlife
27.4. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
28.4. Keuruu, Pappilan Taverna
30.4. Tampere, Nightclub Tähti

Akustinen kiertue:

4.5. Rauma, Kulttuurikuppila Brummi
5.5. Tuusula, Krapin Paja
9.5. Oulu, 45 Special
10.5. Vaasa, Kaupunginteatteri
11.5. Lappeenranta, Kehruuhuone
12.5. Hyvinkää, Hyvinkääsali
17.5. Espoo, Sellosali
18.5. Porvoo, Taidetehdas
20.5. Kuusankoski, Pato Klubi

Yhteisesiintymiset sinfoniaorkesterin kanssa
25.11 Tampere, Tampere-talo yhdessä Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin kanssa. Kapellimestarina toimii Pessi Levanto.

Liput tulevat myyntiin tänään klo 9.00 Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-palvelussa.
Liput 49€
Eläkeläiset ja opiskelijat 45 €
Myös kanta-asiakasedut.

29.11. Pori, Promenadikeskus yhdessä Pori Sinfoniettan kanssa. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Porin lipunmyynnin aloituksesta tiedotamme myöhemmin.

5.12. Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Liput tulevat myyntiin ma 26.3. Lisätietoa: www.kuopionmusiikkikeskus.fi.

Kuopion kaupunginorkesterin esittely: www.kuopionkaupunginorkesteri.fi.
Kuopion kaupunginorkesterin lehdistökuvat: https://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/mk-kko_kuvapankki/

BIO
Egotrippi soitti ensimmäisen keikkansa Kulosaaren kasinolla syksyllä 1993. Läpimurtoa bändi joutui kuitenkin odottamaan vielä vuosia. Todellinen menestys tuli vasta kymmenen vuoden ahkeran keikkailun ja levynteon jälkeen.

Vuonna 2003 albumi Matkustaja poiki Egotripille ensimmäisen kultalevyn, ja vuotta myöhemmin julkaistu 20 suosikkia -kokoelmalevy myi jo platinaa ja Matkustaja-kappale palkittiin Emma-patsaalla vuoden parhaana kotimaisena kappaleena. Kuudennella albumillaan Vielä koittaa uusi aika bändi nousi ensimmäistä kertaa listaykköseksi. Vuonna 2008 julkaistu Maailmanloppua odotellessa palkittiin kolmella Emma-patsaalla. Muutaman vuoden tauon ja miehistönvaihdoksen jälkeen yhtye aktivoitui uudestaan ja teki monen mielestä uransa parhaat albumit, joista viime vuonna julkaistu ”10” keräsi ylistäviä arvioita.

”Egotrippi on menestynyt pohjimmiltaan samalla idealla, joka esti sitä lyömästä läpi heti alkuvaiheessa. Se ei ole turvautunut muoti-ilmiöihin eikä kiinnittynyt paikallisiin alakulttuureihin, vaan luottanut vain omaan näkemykseensä ja lahjakkuuteensa”, kirjoittaa Ilkka Mattila kirjassaan ”Egotrippi – Aina matkalla jonnekin” (Minerva 2013)

EGOTRIPPI:
Maasalo: basso, laulu
Mikki Kauste: laulu, koskettimet
Knipi: laulu, kitara
Skele: kitara
Risto Niinikoski: rummut, laulu

Lehdistökuvat (Tero Ahonen) täältä!

Promoottori:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live / puh. 050-5675584

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin  / Liekki Promotion /  puh. 040 846 0116 / nora.norrlin@liekkipromotion.com

Ylös