Uutiset

WARNER MUSIC FINLAND JO KYMMENEN VUOTTA SUOMALAISEN MUSIIKIN YLIVOIMAINEN MARKKINAJOHTAJA!

19.4.2018

Liikevaihdolla mitattuna Suomen suurin musiikkiyhtiö Warner Music Finland jatkaa jo kymmenettä vuotta putkeen kotimaisen musiikin ylivoimaisena markkinajohtajana.
Warner Music Finlandin kotimaisen tuotannon markkinaosuus oli 37 %, joka on 15% suurempi kuin lähimmän kilpailijan.

Viime vuonna yhtiö julkaisi yli kolmesataa kotimaista kappaletta, muun muassa Antti Tuiskulta, Profeetoilta, JVG:ltä, Arttu Wiskarilta, Jenni Vartiaiselta, Mikko Harjulta, Vesalalta, Ida Paul & Kalle Lindroth -duolta sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeeltä.

Viime vuonna Warnerin kotimaiset julkaisut dominoivat radioissa yli 54 %:n osuudella kotimaisesta radiosoitosta. Yhtiön vuosittainen kokonaismarkkinaosuus radiosoitosta oli huikea 43 %.

Warnerin osuus Spotifyn kotimaisista top 50 -kappaleista oli peräti 47 % ja kokonaismarkkinaosuus Spotifyn top 50 -biiseistä 39 %. Viime vuonna Warnerin artistien hallussa oli peräti 74 % Spotifyn kotimaisista listaykköspäivistä.
Myös virallisella albumilistalla juhlittiin: ykköspaikoista lähes puolet (44 %) meni Warnerin julkaisuille ja top 100 -singlelistalla osuus oli 39 %.

Kymmenen vuotta sitten Warner Music Finland valitsi strategiakseen keskittyä laaja-alaisesti musiikkiliiketoiminnan kaikkiin osa-alueisiin. Perinteisen äänitteiden julkaisun lisäksi Warner Music Finland on kotimainen kärkiyhtiö myös ohjelmamyynnin (Warner Music Live) ja musiikin kustantamisen (HMC Publishing) saralla. Warner Music Live on suurin kotimaisen musiikin ohjelmatoimisto, joka järjestää vuosittain yli 3 000 keikkaa.

Kokonaisvaltainen musiikkiyhtiöstrategia on vakiinnuttanut Warnerin ykkösaseman kotimaisten artistien kotina ja yhtiön liiketoiminnan kasvu on jatkunut yhtäjaksoisesti jo vuosikymmenen ajan.

Warner Music Finlandin menestys on noteerattu myös kansainvälisesti, sillä Suomen kokonaismarkkinaosuus on kaikista Warner-maista maailman korkein.

Lisätiedot:
Warner Music Finland, Aino-Kuutamo Uusitorppa
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com

Ylös